понеділок, 13 листопада 2023 р.

 13 листопада - Всесвітній день доброти

13 листопада в багатьох країнах світу відзначається щорічний Всесвітній день доброти. Відзначати це свято вперше запропонували учасники волонтерського руху  "За доброту", що  виник в Японії в 1997 році. Датою для нього був обраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти.


 Дарувати добро: Казки, оповідання/Упорядник Г.М.Кирпа. - Харків:Белкар-книга, 2018. - 64 с.іл. - (Веселка)

Нас скрізь оточують люди. Всі вони різні, зі своїм характером, настроєм. Не всі вони добрі і порядні. серед них і злі, і жадібні, є ті, що заздрять чужому успіху або багатству, є ледачі, є брехливі. Існує безліч казок і оповідань, де добро бореться зі злом і перемагає його. 

Школа доброти: Оповідання, вірші, прислів'я, казки. - Харків: Белкар-книга, 2020. - 64 с.іл. - (Веселка)
 

Ця книжка навчить доброті, щирості, порядності, чуйності. Саме ці риси перш за все необхідні кожній людині для того, щоб її поважали. 







Пухнач В.А.
Вогник добра: Казки, оповідання./В.А.Пухнач. - Харків:Белкар-книга, 2018. - 48с.іл. - (Веселка)


Ця  збірка оповідань вчить дітей бути добрими, працелюбними, ввічливими,  не ображати менших, поважати батьків, брати на себе відповідальність за все, що зробив, берегти природу. 






Сухомлинський В.
Вогник у вікні: Оповідання, казки./В.Сухомлинський. - Харків: Белкар-книга, 2020. - 64с. іл. - (Веселка)
Сухомлинський В.
Майже чарівна розмова: Оповідання, казки./В.Сухомлинський. - Харків: Белкар-книга, 2022. - 64с. іл. - (Веселка)


"Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре" - писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський.

Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше - людяність. Вони вчать відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.

Чарівні слова: оповідання. - Харків: Белкар-книга, 2019. - 64с.,іл. - (Веселка)



До збірки увійшли найкращі оповідання українських та зарубіжних письменників. Герої  творів вчить доброті, порядності, шанобливому ставленню до оточуючих.


Немає коментарів:

Дописати коментар